• Adresa :Sos.Viilor,Nr92,Bloc4,Scara8,Ap4,Parter
  • Email :psihologulajuta@gmail.com
  • Telefon : 0762639680
/ Blog
Acasă » 2015 » August » 28 » COPIII ȘI ANIMALELE
13.27
COPIII ȘI ANIMALELE

 

     Vă întrebați dacă să luați un animal? Sau dacă să renunțați la cel pe care îl aveți, deoarece a intervenit un copil în viața dumneavoastră?

     Convieţuirea cu animalele impune într-adevăr anumite norme de igienă. Pot apărea unele boli, chiar dacă sunt rare :

Tinea corporis (herpesul circinat)- „afectează pielea şi este caracterizată de leziuni cutanee circulare, cu marginea umflată şi ridicată”. Are tendinţa de a se mări. Tratament: aplicarea locală de pomezi antibacteriene.

Tinea capitis- afectează pielea capilară. Caracteristici: „căderea părului în una sau mai multe părţi ale capului” (firele de păr par a fi retezate de la rădăcină ), pe alocuri poate exista prurit, descumare. Tratement: administrarea pe cale orală a griseofulvinei.

Toxoplasmoza-boală banală, transmisă prin fecalele pisicilor, însă foarte gravă dacă este contactată în timpul sarcinii.

     Nu trebuie subestimată gelozia unui animal prezent dinainte de naşterea copilului. Așadar, aveți grijă să nu rămână micuțul nesupravegheat, cel puțin până se va obișnui animalul cu noul membru.

     Părul de la animale poate provoca manifestări alergice celor predispuşi. Cele mai des întâlnite sunt: astmul bronșic, rinita alergică, conjunctivita, alergia cutanată . Copiii sunt expuşi în mod deosebit la aceste alergii, cauzate mai ales de firele de păr de pisică sau câine, deoarece merg în patru labe, duc la gura obiectele, aruncă pe jos jucăriile etc.

     Este important de știut însă că, un animal poare reprezenta un adevărat tovarăş de joacă pentru copilul dumneavoastră, îi poate oferi acestuia afecțiune și îl poate responsabiliza (trebuie hrănit, periat, îngrijit ). Terapia cu animale poate da rezultate în cazul anumitor boli psihice sau în cazul întârzierilor în dezvoltare. Totuși, nu trebuie să uităm că micuții au nevoie de părinții lor, de comunicarea umană, de iubirea și grija adulților și să se simtă în siguranță în sânul familiei. Un animal nu poate vorbi, nu se opune, nu dă sfaturi, nu are idei proprii și este mereu disponibil.

SURSA DE INSPIRAȚIE: Ferarri,G., (2009), „Copilul fericit- tot ce trebuie să ştii pentru a-ţi creşte cât mai bine copilul”, Ed. Corint, Bucureşti

 

 

Vizualizări: 1211 | Adăugat de: iCxtream | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
00000
avatar